Equalizer strøm overvågning | EVDK

EASEE EQUALIZER

Få optimal udnyttelse af den strøm, du har tilgængelig i dit hus

Med en Equalizer, kan du overvåge husets totale strømforbrug, og Equalizeren balancerer din Easee ladeboks strømforbrug med resten af husets forbrug, så du får optimal udnyttelse af den strøm, du har til rådighed i huset. Og hvis dit øjeblikkelige strømforbrug overstiger det, du har til rådighed i huset, vil Equalizeren slå ned på ladehastigheden på din Easee ladeboks, så du undgår at overbelaste din eltavle.

Du får adgang til din Equalizers funktioner på din laders konto i appen, hvor du får et samlet overblik over husets øjeblikkelige strømforbrug.

Køber du en Equalizer af os, sender vi dig en vejledning i tilslutning og ibrugtagning. Har man brug for support, er vores telefoner åbne alle ugens dage.  

Du kan med fordel bruge en Equalizer, hvis du har:

  • Begrænset strøm i din vejsikring, f.eks. 25 Amp
  • Har et højt strømforbrug i husstanden, hvis du f.eks. udover elbilen også har varmepumpe eller elvarme
  • Og har du solcelleanlæg eller vindmølle tilsluttet din eltavle, kan Equalizeren sørge for, at din bil lader, når du selv producerer strøm

Hvis du vil vide mere om opladning af bil med egenproduktion af solcelle- eller vindmøllestrøm, kan du læse mere nedenfor

Krav til installationen

For at kunne benytte en Equalizer, skal du have en Easee ladeboks, og det er en forudsætning at Equalizeren er på husets WiFi. Ladeboksen behøver ikke at være på WiFi, da ladeboksen og Equalizeren hver især sender data til din Easee konto i skyen. Dit Wifi skal kunne udsende med 2.4Ghz frekvens.

Equalizeren kan benyttes til alle slags elmålere. Valg af Equalizer model afhænger af, hvilken model elmåler, du har i din eltavle.

Er din elmåler af mærket Landis & Gyr E360, Kamstrup OMINIA E-meter eller NES (Echelon) type 83335-3EDBIAA, kan du nøjes med at købe Equalizeren. Har du en elmåler af mærket Kamstrup OMNIPOWER, skal du foruden Equalizeren have et HAN modul, som skal indsættes i elmåleren.

Har du en anden type elmåler end en af de ovenstående typer, skal du foruden Equalizeren have et AMP modul. 

Værd at vide om Equalizerens funktioner

Når strømforbruget i huset overstiger det maximale niveau (procentdel af tilgængelig strøm), du har indstillet i appen, vil Equalizeren skrue ned på strømmen, der går til Easee laderen.

Mange elektriske apparater bruger strøm meget ujævnt eller i ryk, og for at undgå, at relæerne i Easee laderen bliver slidt gennem kontinuerlig åbning og lukning, vil du opleve, at det tager cirka 10-15 minutter at justere ladestrømmen igen, efter at forbruget i huset er faldet.

Hvis Easee laderen er låst til 3-faset, skal alle tre faser have minimum 6A til rådighed, for at opladningen kan starte.

Den indbyggede onboard lader i bilen kræver lige stor strøm på hver fase. Du skal derfor have minimum 6Ax6Ax6A til rådighed, for at opladningen kan starte på 3-faser.

Onboard laderen i bilen vil ikke acceptere f.eks. 6Ax9Ax12A, den accepterer kun samme strømstyrke på alle faser.

Det betyder, at der i nogle tilfælde kan være en ledig kapacitet på en eller to af faserne, men hvis den tredje fase er højt belastet, så der f.eks. kun er 6A ledig på den tredje, højt belastede fase, vil der kun blive leveret 6Ax6Ax6A til Easee laderen.

Hvis Easee laderen er i autofasetilstand, går den fra 3-faset til 1-faset om nødvendigt. Det vil sige, at den stopper opladningen på 3-faset, når belastningen i huset er for høj, og begynder at lade på 1-fase.

For at beskytte relæerne i Easee ladeboksen, vil opladningssessionen afsluttes på 1-faset, og ikke vende tilbage til 3-faset på trods af, at tilstrækkelig kapacitet er genoprettet.

Hvis kapaciteten igen er øget tilstrækkeligt i anlægget, og du ønsker at skifte fra 1-faset til 3-faset, skal du manuelt stoppe og starte opladningen i appen.

Har du har et anlæg med høj belastning, men stadig ønsker at lade med så høj (gennemsnits)strøm som muligt, kan det i nogle tilfælde betale sig at lade på 1-fase. Det er nemt at afprøve denne løsning. Du skal blot låse laderen til 1-fase under “Indstillinger for laderobot” i appen.

Så enkelt kan det gøres

Equalizeren skal tilsluttes din elmåler. Har du en elmåler af mærket Kamstrup OMIPOWER, Kamstrup OMNIA E-meter, Landis & Gyr E360 eller NES (Echelon) type 83335-3EDBIAA, behøver du ingen elektriker til at tilslutte Equalizeren. Det kan du selv gøre. Det er nemt og enkelt.

For at få Equalizeren til at kommunikere med din elmåler, skal elmåleren først låses op. Vi sender dig en vejledning i, hvordan du får din elnet udbyder til at åbne for din elmåler.

Hvis du køber en Equalizer AMP, skal du være opmærksom på, at AMP modulet skal installeres af en autoriseret elektriker. Til gengæld skal elmåleren ikke låses op. 

AMP modulet kan klikkes fast på en DIN skinne i eltavlen, hvis der ikke er plads, medfølger der også en bagplade, så du kan montere AMP modulet ved siden af din undertavle. Vi sender dig en vejledning i aktivering af Equalizer AMP.

Anmod om at blive ehvervskunde

Er du interesseret i at blive erhvervskunde? Udfyld formularen, og lad os hjælpe dig videre.