Solceller og elbil - Udnyt den strøm du selv producerer

Udnyt den strøm du selv producerer til elbilen

BEMÆRK: Der er for øjeblikket problemer med at få solcellefunktionen til at fungere som beskrevet. Easee´s udviklingsafdeling arbejder på at udbedre fejlene.

Nedenfor kan du se hvilke forhold, der skal være opfyldt, hvis du ønsker udelukkende at lade din bil på den strøm, du selv producerer fra f.eks. solcelleanlæg eller vindmølle

  • Equalizeren skal have firmware version 117. Der kan gå op til 24 timer, før Equalizeren har opdateret til denne version
  • Dit WiFi skal kunne udsende med 2.4Ghz frekvens.
  • Easee skal være sat som operatør i laderen
  • Når Equalizeren er installeret, og elmåleren er låst op, skal Equalizeren have målt eksport på din elmåler, før den kan begynde at virke. Når du har eksporteret mere end 25 kWh til elnettet, åbner funktionen automatisk
  • Equalizeren skal være stillet på port: P1/HAN eller AMP, alt afhængigt af, om du har en Equalizer direkte i elmåleren (P1/HAN), eller du bruger en Equalizer med AMP modul
  • Easee appen skal minimum have version 1.5.9.
  • Solcellefunktionen er en Beta version, da Easee stadig arbejder på at forbedre funktionen
  • Vær opmærksom på, at solcellefunktionen først forventes at fungere med Equalizer AMP i løbet af juni 2023.

solcelle funktionen


Hvis laderen er stillet til autofasetilstand, skal der have været stabil produktion med minimum 6A (1400W) på en af faserne i omkring 10 minutter før opladning aktiveres.

Hvis opladeren er i autofasetilstand, vil den om nødvendigt gå fra enkeltfaset til trefaset. Du skal derfor have minimum 6A x 6A x 6A til rådighed, for at opladningen kan starte på tre faser.

Det vil sige, at den stopper opladningen på trefaset, hvis produktionen ikke er høj nok og herefter oplader den på en fase hvis produktionen er over 6A (1400W).

For at beskytte relæerne i opladeren vil opladningssessionen afsluttes på enkeltfase og ikke vende tilbage til trefaset. Opladningssessionen gennemføres på enkeltfase, uanset om der under opladningssessionen er tilstrækkelig produktion til at oplade på trefaset.

Hvis produktionen igen er øget tilstrækkeligt i systemet, og du ønsker at skifte fra enfaset til trefaset, skal du manuelt trykke på  pause, og starte opladningen igen, i appen.

Hvis opladeren er låst til tre faser, skal der være stabil produktion med minimum 6A (4200W) til rådighed, for at opladningen kan starte. Med andre ord skal der være 3 x 6A tilgængelig i omkring 10-15 minutter, før opladningen starter.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.