Valg af ladeløsning | EVDK

HVILKEN LADELØSNING SKAL JEG VÆLGE?

Bliv fremtidssikret med en intelligent ladeboks af høj kvalitet

For vores ladeboks modeller gælder generelt, at de

  • kan benyttes til både elbiler og plug-in hybrid
  • har en brugervenlig app, hvor du bl.a. kan indstille ladetidspunkter, låse laderen, og starte og stoppe ladningen
  • har indbygget bluetooth og wifi. Easee ladeboksene har også levetidsbetalt 4G simkort
  • du kan følge med i forbruget i appen, og får du firma betalt strøm, kan du lave udskrift af periodisk aflæsning af forbrug
  • kan benyttes til intelligent ladning, som f.eks. TrueEnergy eller Monta (forudsat at ladeboksen er online hele tiden) – også selvom du har abonnement på strømrefusion hos os
  • kan fjernaflæses ved abonnement på strømrefusion
  • har indbygget DC beskyttelse – der skal derfor ikke installeres et dyrt HPFI B relæ i eltavlen

HVILKEN LADEBOKS PASSER TIL DIT BEHOV

Er du i tvivl om, hvilken model ladeboks du skal vælge, får du her en guide til at finde den model ladeboks, som passer bedst til dine behov?

Det er de færreste elbiler i dag, som kan lade med mere end 11 kW på vekselstrøm, som du har på din adresse. Hvis du ønsker at fremtidssikre din ladeboks, så det er muligt at lade 22 kW, så forudsætter det, at hovedsikringen til dit hus er på minimum 35 amp. De fleste husstande har en 25 amp hovedsikring.

Easee Charge Lite er en 11 kW ladeboks. Easee Charge Core og Wallbox Pulsar Max er 22 kW ladebokse, hvilket betyder, at de kan lade med op til 22 kW.

Wallbox Pulsar Plus modellen udgik af produktion i slutningen af 2023. Wallbox Pulsar Max er en opgradering af Wallbox Pulsar Plus. Opgraderingen består af en forbedring af wifi funktionen og af hardwaren. Ladeboksen er lidt større, og så er den lavet er et plastmateriale, som har en højere slagfasthed. Funktionerne i de to modeller er de samme, og det er samme app, du benytter.

Easee Charge Lite og Easee Charge Core har udover wifi og bluetooth også indbygget et 4G simkort, som er betalt fra producenten, så laderen er online bare den hænger et sted, hvor der er mobildækning.

Så skal du vælge Easee Charge Lite eller Easee Charge Core.

Til begge modeller kan du benytte en Easee Key, som er en trådløs ladebrik. På ladeboksens konto (i appen eller på Easee´s hjemmeside) kan du lave en periodisk opgørelse over forbruget på bl.a. den eller de Easee Key, som er tilknyttet ladeboksen. Opgørelsen kan gemmes som en PDF fil.

Så skal du vælge Easee Charge Lite eller Easee Charge Core.

Til begge Easee modeller kan du benytte en Easee Key, som er en trådløs ladebrik, du kan låse og åbne laderen med. Easee Key kan tilkøbes sammen med laderen i webshoppen.

Med de trådløse brik kan dine lejere får adgang til at benytte ladeboksen, men de kan kun åbne og låse ladeboksen. Via appen har du den fulde kontrol over ladeboksen, så har en lejer f.eks. glemt at låse ladeboksen, da de forlod sommerhuset, kan du låse ladeboksen i appen.

Du kan tilknytte lige så mange trådløse brikker til ladeboksen, som du ønsker.

Så skal du vælge Easee Charge Lite eller Easee Charge Core.

Begge modeller har ikke noget ladekabel. I vores webshop kan du finde 11 kW ladekabler på 2, 5, 7,5, 10 og 15 meter, og 22 kW ladekabler på 4, 6 og 7,5 meter

Hvis du har et ekstraordinært stort strømforbrug i husstanden, fordi du f.eks. har varmepumpe og/eller elvarme, og samtidig har begrænset strøm i din vejsikring, f.eks. 25 Amp, risikerer du at overbelaste din eltavle, og i værste fald sprænge vejsikringerne, hvis dit øjeblikkelige strømforbrug overstiger det, du har til rådighed i huset.

Hvis du vælger en Easee Charge Lite eller Easee Charge Core ladeboks, har du muligheden for at indsætte en Easee Equalizer i din installation. Equalizeren overvåger husets øjeblikkelige strømforbrug, og overstiger forbruget det, du har til rådighed, slår den ned på ladestyrken på din Easee ladeboks, så du undgår at sprænge en vejsikring.

For at kunne benytte en Easee Equalizer skal du have en elmåler af mærket Kamstrup OMNIPOWER, Kamstrup OMNIA E-meter, Landis & Gyr E360 eller NES (Echelon) type 83335-3EDBIAA. Har du ikke en af de fire elmålere, skal du have en Easee Equalizer AMP.

Du får adgang til Equalizerens funktioner på laderens konto i appen, hvor du får et samlet overblik over husets øjeblikkelige strømforbrug.

Equalizeren koster 1.000 kr. Læs mere om Equalizerens funktioner og kravene til din installation her: Equalizer

Equalizeren har også en solcellefunktion, hvor du kan udnytte den strøm, du selv producerer til at oplade bilen med. Du kan læse mere om solcellefunktionen, hvordan den fungerer og kravene til din installation her: Equalizer solcellestrøm 

Anmod om at blive ehvervskunde

Er du interesseret i at blive erhvervskunde? Udfyld formularen, og lad os hjælpe dig videre.