Midlertidigt salgsforbud for Easee ladere i Sverige

Det svenske Elsäkerhetsverket, som svarer til danske Sikkerhedsstyrelsen, har indført et midlertidigt salgsforbud for Easee ladere i Sverige.

Det betyder, at salget af Easee ladere midlertidigt indstilles i Sverige – men det har ingen betydning for installationen eller salget af Easee ladere i Danmark.

De danske myndigheder vurderer, at der ikke er nogen umiddelbar fare ved at anvende laderen, og at producenten oplyser, at de har solgt mere end 600.000 ladere, og at der ikke er indmeldt fejl på nogen af disse. Vi har som forhandlere af laderen gennem 2 år heller ikke oplevet eller hørt om sådanne fejl på laderen.

Selvom de svenske myndigheder har udstedt forbud mod at sælge laderen, så siger de samtidig, at der ikke er nogen fare ved at bruge de ladere, der allerede er installeret.

Easee er selvfølgelig meget uenige i Elsäkerhetsverkets beslutning og har dokumenteret dette grundigt – både teknisk og juridisk. Easee lancerer en appel mod både det pålagte salgsforbud og dets umiddelbare virkning.

Easee laderen er testet og godkendt af de danske myndigheder

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere gennemført test af Easee laderen på alle sikkerhedsforskrifterne, og den bestod på alle punkter. Nedenfor er link til videoer, som viser Sikkerhedsstyrelsens test af laderen.

Du finder her link til Youtube videoer lavet af Sikkerhedsstyrelsen med gennemgang af den dobbeltisolerede Easee lader (tryk her) samt en video der viser en RCD test af Easee laderen (tryk her)

Hvis du ønsker at se alle test og forklaringer direkte på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside skal du (trykke her).

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.